U kunt ons bellen op: 035 – 6970700
Onze tandartsen zijn lid van Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT)

Facings

Je bent op deze pagina: Tandheelkundig Centrum 't Gooi » Facings

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet, of een schildje van porselein. De tandarts plakt de facing op de tand. Daarmee kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien, zoals de vorm of kleur van een tand. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Levensduur

Een facing gaat vijf tot tien jaar mee. Een facing kan slijten of beschadigen als u bijvoorbeeld tandenknarst of op uw nagels bijt. De tandarts kan een gesleten of beschadigde facing altijd repareren of vervangen. Deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Kosten

De kosten van een facing hangen onder meer af van het gebruikte materiaal. Een facing van composiet is aanzienlijk goedkoper dan een facing van porselein. Een facing van composiet komt tijdens de behandeling direct in de mond tot stand. Een facing van porselein wordt eerst in het tandtechnisch laboratorium door een tandtechnicus vervaardigd, waardoor er kosten bijkomen.

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om uw gebit mooier te maken? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag verder.