U kunt ons bellen op: 035 – 6970700
Onze tandartsen zijn lid van Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT)

Implantologie

Je bent op deze pagina: Tandheelkundig Centrum 't Gooi » Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel die een afwezige tandwortel vervangt. Doordat implantaten van lichaamsvriendelijke materialen zijn vervaardigd, zoals titanium, kunnen ze in het kaakbot worden geplaatst. Na een zogenoemde ‘inhelingsfase’ van 8 weken tot 5 maanden staat het implantaat stevig in het kaakbot. Na een goede verankering, kan het worden belast.Een implantaat kan een enkelvoudige tand of kies dragen, of als pijler voor een brug dienen. Dit zijn vaste constructies. Voor uitneembare voorzieningen, zoals een volledige prothese of frameprothese, kan het daarnaast ook als steun en retentiepunt (houvast) dienen. Een voorbeelden hiervan is het klikgebit. Een implantaat dient dus ter vervanging van één of meer ontbrekende gebitselementen of als steun en retentie voor een uitneembare voorziening.

De behandeling

Voor een consult implantologie kunt u zelfstandig een afspraak maken of een verwijzing van uw eigen tandarts krijgen.

Bij het consult zal de tandarts bepalen hoe de algemene toestand van het gebit is en of de patiënt medisch én tandheelkundig geschikt is voor implantologie. De tweede stap is bepalen of er voldoende bot is, zowel in de hoogte als breedte. Hiervoor maakt de tandarts in principe twee röntgenfoto’s met een röntgenologisch referentiepunt.

 

De tandarts legt vervolgens uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, welke voorzorgsmaatregelen erbij horen, en welke nabezwaren u kunt verwachten. Het is en blijft immers een operatie. Bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi krijgt u voor het implanteren voorgeschreven:

 

  • Een antibioticum
  • Pijnstilling
  • Antibacteriëel spoelmiddel

 

Voor de behandeling ontvangt de patiënt een begroting. Deze kan sterk in prijs variëren afhankelijk van – bijvoorbeeld – de noodzaak van wel of geen botopbouw, en implantatie tijdens de botopbouw of nadien. Een implantaat kan onder het tandvlees worden geplaatst, of – bij voldoende bot – met een schroefdop die boven het tandvlees uitsteekt.

 

Wij werken bij onze implantologische behandelingen met de implantaten van K3Pro en Osteograft.
Logo-K3 Logo-Osteo-2

 

Bekijk alle kosten op onze tariefpagina.